Notera att sökrutan ovan enbart är för sökning på ordinarie edtechkarta, inte för att söka bland alla de leverantörer som erbjuder extra stöd och resurser i samband med covid-19. De hittar ni samlade längre ner på den här sidan som är en tillfällig samlingssida för alla edtechleverantörer!

Det här gör branschen för att stötta skolorna att bedriva undervisning online

Kostnadsfritt material

Digitalt innehåll av olika slag (läromedel, lärresurser etc.) erbjuds kostnadsfritt eller rabatterat under en viss tid framöver. Det kan även röra erbjudande om utökad funktionalitet i tjänsterna man har.

Stöd och resurser

Produktion av olika stöd och vägledningar för hur man kan genomföra undervisning online.

Utökad beredskap

En utökad beredskap både vad gäller möjligheten att ge hjälp och support samt säkra den tekniska kapaciteten för tjänsterna.

Tips inför överbelastning

Några tips & trix för att minska belastningen på nät och digitala tjänster nu när många skolor bedriver stor del av undervisningen online.

Våra tips (pdf): Tips vid belastning – när systemen laggar

Samlingssida för leverantörernas extra stöd och resurser

Den här sidan är en tillfällig samlingssida för att så enkelt som möjligt samla aktuella resurser som olika edtechleverantörer erbjuder under covid-19

Notera:
– att sökfunktionen ovan är för själva edtechkartan, inte för att söka på den här samlingssidan.
– att punktlistorna i kolumnerna Länkar till resurser/stöd i matriserna nedan är just länkar och klickbara!

Sidan uppdaterad 6/4 kl. 16.10 – nu med Edtechtempen 6 april
Nästa uppdatering tidigast tis 7/4 kl. 12.00

Senaste tillagda leverantörerna finns längst ner i respektive område/matris, men notera att befintliga leverantörer kan ha uppdaterad information om sina erbjudanden!

Edtechtempen – veckovisa lägesrapporter

Lägesrapport om användning och kapacitet i tjänsterna under den massiva distansundervisningstiden.

Nästa lägesrapport kommer måndag 20 april. Glad påsk!

skolahemma.se – nationell stödresurs för distansundervisning i skolan

Skolahemma är ett stöd för skolor att hantera konsekvenser av Coronapandemin. Webbplatsen innehåller stöd, information och kunskap som skolor kan använda för att möta de utmaningar som uppstår på grund av den pågående pandemin. Sidan upprätthålls av av RISE på uppdrag av Skolverket och i samverkan med SKR, Swedish Edtech Industries, och UR. Uppdateringar sker löpande.

Till skolahemma.se


Utgå från er befintliga digitala lärmiljö

Inventera, utöka funktionalitet, förtydliga, sprid

Ett grundläggande och viktigt tips till skolorna är att utgå från er befintliga digitala lärmiljö – nyttja de kommunikations- och undervisningsplattformar, olika digitala läromedel och lärresurser ni har idag, där avtal och riktlinjer finns (t.ex. gällande personuppgiftshantering). Tydliggör och påminn om att verktygen och resurserna finns och hur de kan användas samt var stöd och hjälp finns.

Vill ni nyttja de gratiserbjudanden som finns nu (se listning nedan), se över avtalen ni har och hur de ser ut framåt så att de fungerar för er i längden. Säkerställ t.ex. att avtalen ni eventuellt tecknar nu inte per automatik går över i löpande avtal.

Vänd er till era befintliga leverantörer för ytterligare stöd vid användning. Bolagen arbetar intensivt med att utöka stöd och support. Kanske finns det även funktionalitet ni inte har påslagen som behövs i en situation som denna?

Och kom ihåg, förberedelsearbetet handlar om att organisera för lärande, inte bara att säkerställa tekniken!

Analogt & digitalt!

Tänk på att inte introducera för många nya digitala verktyg för snabbt nu. Utgå från det ni har och känner till. Jobba analogt och digitalt.

Områden som är viktiga nu

Hårdvara

Datorer, lärplattor, chromebooks – vilka olika sorts digitala enheter finns i verksamheten? Vilka saknas? Hur ser det ut för eleverna när de är hemma? Behöver lärarna utrustning i form av webbkameror, head-sets osv? Kan ni korttidshyra utrustning?

Kommunikationsplattform för fjärr- hem- och distansundervisning.

Vilka plattformar har ni idag? Vilka möjligheter finns för att genomföra undervisning online? Att chatta med elever, kommunicera med hemmet?

Undervisning

Att det finns olika digitala läromedel och lärresurser tillgängliga att använda i undervisningen och för elevernas självstudier.

Administration – frånvarohantering.

Rutiner för hur ni gör med närvarohanteringen av elever.

Hårdvara, infrastruktur och övrigt verksamhetsstöd

Nedan en sammanställning över bolag som levererar hårdvara, infrastruktur och övrigt verksamhetsstöd och vad de gör för att stötta skolorna i att undervisa online.

Observera att listan uppdateras kontinuerligt!

Leverantör

Utökad funktionalitet eller tillgång

Länkar till resurser/stöd, kontakt

Skolform

Atea Ökad metodikstöttning. Ser också över avtal och möjligheter till korttidslån av hårdvara, kringutrustning osv.

Atea har många verksamhetskonsulter som normalt hjälper företag med hur man nyttjar sina system bättre.

Bygger en webb med syfte att samla andras resurser som bjuds ut. Vi arbetar med att nå ut med erbjudande att nyttja tjänster gratis tillsammans med tillverkare kring videomöten. Vi har ändrat arbetssätt och jobbar iterativt för att hela tiden följa utvecklingen och anpassa oss efter de behov skolan har.

Vi överser att erbjuda tjänster kring support för användare (tex elever i hemmet) och metodstöd (för lärare) om huvudmannens resurser av någon anledning inte skulle räcka till.

Robert Malmgren, robert.malmgren@atea.se

Lin Education På vår site Lin Remote hittar du råd, tips och samlad information kring utbildning på distans.

Våra processledare och tekniska konsulter hjälper och stöttar er skola att snabbt komma igång med fjärrundervisning. Vi erbjuder tjänster kring tekniskt- och pedagogiskt stöd via telefon, chat och video för kommunens och skolans personal.

hej@lineducation.se
Tel: 010-2096300

Fsk, Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, Särvux
Eventful Har tagit fram ett utbildningspaket som nu erbjuds kostnadsfritt.

Utökad utbildning/rådgivning om distansundervisning och utbildningsmaterial “Eventful Ninjas”.

Kontakt: Ola Melin (ola@eventful.se)

Samtliga
Humly Vi står redo med tusentals vikarier som med kort varsel kan hoppa in och täcka upp för de behov som uppstår när ordinarie lärare är frånvarande.

Kontakt:
support@humly.io,
Tel: 010 – 498 99 50

Gr, Grsär, Gy, Gysär
Advania Tar fram en sida på vår webb där vi stöttar lärare/skolor kring remote learning

Kontakt: Jenny Palm

HyrData Multinet AB Vi erbjuder kraftigt rabatterade priser för skolor och personal som behöver vår hjälp under perioden.

Lösningar för videokonferens och då även tjänst/mjukvara

Kontakt: jakob.ohrming@hyrdata.se Tel: 08 – 52 80 22 16

Samtliga

Kommmunikation, fjärr- hem- och distansundervisning

Nedan en sammanställning av bolagens utökade stöd och resurser gällande kommunikations- och samarbetsplattformar och de digitala verktyg som finns för att kommunicera och samarbeta online – strömmande media, filma, spela in film, chatta osv. Alla de verktyg som behövs för att ha kontakt med elever, hem, kollegor. Även administrativa tjänster, LMS och lärplattformar.

Observera att listan uppdateras kontinuerligt!

Plattform – kommunikation

Utökad funktionalitet eller tillgång

Länkar till resurser/stöd

Skolform

Google Avancerade Hangout Meet-funktioner är nu tillgängliga för skolor som använder G Suite for Education, vilket inkluderar funktioner för att spela in videomöten, livestreama för upp till 100 000 personer i sin domän samt delta 250 personer i en Hangout.

Tillgängligt utan kostnad för alla G Suite For Education användare fram till 1 juli 2020.
Länk till mer information om hur man som G suite-administratör aktiverar dessa funktioner i sin domän.

Samtliga
Microsoft Stöd och resurser för att bättre utnyttjad Microsofts verktyg för distansundervisning. Förändringar i licensiering för t.ex. Minecraft Education Edition.

Om man är en användare av Microsofts lösningar på sin skola kan man bli inkluderat i en ”Teams-site” som vi kallar Kommunforum där användare delar erfarenheter. Kontakta Joke Palmkvist för att bli tillagd i forumet. jokep@microsoft.com 073-4082954

Öppet dialogmöte varje vardag kl. 15 och framåt för frågor kring distansundervisning.

Samtliga

LMS/Lärplattform eller liknande 

Utökad funktionalitet, tillgång, stöd

Länkar till resurser/stöd, kontakt

Skolform

Admentum Har gått ut med trix och tips om hur man kan använda plattformen för information och elever som inte kommer till skolan.

Kontakt: info@admentum.se

Gr, Grsär, Gy, Gysär
EdAI Technologies Kostnadsfri tjänst, så länge det behövs.

Vi har en online plattform som innehåller chatt, videoinspelning och presentation av genomgångar, responssystem, digital bedömning (quiz och prov).

Kontakt: contact@edaitech.com

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, SärVux, YH, Univ
Haldor Vi erbjuder vårt planeringsverktyg i Microsoft Teams, Planning by Haldor, kostnadsfritt till skolorna.

Erbjudandet gäller fram till och med 1 augusti 2020. Planning kan användas av enskilda lärare och elever eller av alla på en skola. Det som behövs är att skolan har Microsoft Teams (något Microsoft erbjuder kostnadsfritt idag) och att en administratör godkänner verktyget.

Vi erbjuder också öppna, kostnadsfria webbinarier för att skolor enkelt ska kunna komma igång och använda Planning och Microsoft Teams.

Kontakt: info@haldor.se

Samtliga
InfoMentor Alla kommunikationsverktyg släpps kostnadsfritt för våra kunder.

Har också en öppen kostnadsfri utbildning, tisdag 17/3 kl. 15.30, med fokus på hur InfoMentor kan användas för information, kommunikation och distansutbildning. Utbildningen kommer att spelas in och läggas på vår hemsida

Tel: 044-200 123

Fsk, Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI
Itslearning Har gått ut med instruktioner hur man snabbt kan komma igång med distansundervisning i itslearning.

Har adderat ett nytt “Remote Learning” erbjudande till nya kunder

Kontakt: Anders Johansson
anders.johansson@itslearning.com

Samtliga
PingPong Vi har publicerat en helomfattande kurs om hur man arbetar som lärare digitalt i vår plattform.

Det möjliggör distansundervisning

Kontakt: sales@pingpong.se

Samtliga
Quiculum Skolor som inte har system på plats för att kunna gå online med lektionsplanering, närvaro, betyg osv ska få göra detta kostnadsfritt under återstoden av läsåret (fram till och med 30:e juni 2020).

Denna period av kostnadsfri användning kommer vid behov att förlängas.

Kontakt:
support@quiculum.se

Fsk, Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, Särvux
SchoolSoft Erbjuder webbutbildningar istället för fysiska utbildningar för pedagoger och övrig personal.

Erbjuder kostnadsfritt att ta del av våra utbildningsfilmer direkt via plattformen så att man enkelt kan använda systemet för distansundervisning.

.

Kontakt: info@schoolsoft.se

Fsk, Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, SärVux, YH
Skola24 Vi ger tips kring schemaläggning och frånvarohantering via hemsidan och nyhetsbrev och genomför alla våra planerade utbildningar och uppdrag kopplade till våra lösningar på distans istället för som fysiska möten.

Alla som behöver komma igång och få stöd och hjälp kan få det inför schemaläggningen till höstterminen.

Våra kundansvariga för resp region. Kontaktuppgifter finns på hemsidan

Fsk, Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, SärVux
Tempus Erbjuder Tempus system för närvaro- och resursplanering i förskola och fritids till samtliga på huvudmannanivå.

För alla befintliga kunder erbjuds funktionen Planering för översikt och hantering av bemanning i förskolan och fritids fritt. Anmälan krävs för att resursen ska aktiveras.

Erbjudandet gäller till en början t.o.m. 30/6, inför slutdatum kommer besked om erbjudandet förlängs eller ej.

Kontakt:
facebook.com/tempusinfo instagram.com/tempusinfo

sales@tempusinfo.se
tel: 010-1788810

Fsk, Fritids
Unikum Erbjuder kostnadsfritt funktion för kommunikation till elev/vårdnadshavare och för Fjärrundervisning.

Utökade kommunikations-funktioner. Beskrivningar av Kommunikation, exempel på Planeringar i Skolbanken mm

Kontakt: Björn Dietmann
bjorn.dietmann@unikum.net

Fsk, Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI
Vklass Har uppdaterat kunskapsbanken med artiklar om hur man kan bedriva hemundervisning

Kontakt: Stefan Wargh

Fsk, Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI
Prion Kunder som inte redan har plattformen får använda den kostnadsfritt under 30 dagar. Prion är en plattform för förskolan.

Ingen installation krävs. Den delen av plattformen som rör kommunikation kan användas kostnadsfritt utan tidsbegränsning.

Kontakt: Hello@prionapp.com

Fsk
Learnox Tagit fram ny funktionalitet som gör att vi kan sända Live streaming lektioner med våra lärare, öppnat upp våra utbildningstjänster och kunskap kostnadsfritt för drabbade skolor.

Kostnadsfritt:
– Live streaming lektioner med våra lärare till Coronadrabbade skolor och dess elever.
– Coronadrabbade skolor kan skicka sina egna lärare till vår Live streaming studio för att sända egna lektioner till sina elever.

Kontakt: susann.hillback@learnox.se Tel: 08-23 17 11

Gr, Grsär, Gy, Gysär
FEIFLEX (Företagsekonomiska institutet) Tjänsten erbjuds kostnadsfritt tillsvidare

Instruktioner och manualer för lärare och deltagare av vår FEIFLEX-miljö.

Kontakt:
magnus.rolf@fei.se
Tel: 0708-606152
010-410 5900

PictureMyLife Kostnadsfri användning en månad, förlängs vid behov.

En säker kommunikation med bild, video och text, bildbaserna Widgit, Ritade tecken och teckenspråkslexikon ingår.

Kontakt:
Yvonne@picturemylife.se
Tel: 0707-24 09 03

Fsk, Grsär, Gysär, Särvux
StudyBee För att tillsammans med Google Classroom fullfölja enkel och effektiv distansundervisning erbjuder vi fram till nästa skolår “StudyBee Bedömning” kostnadsfritt.

Det gäller alla skolor som nu ställer om till distansutbildning, men ännu inte använder “StudyBee Bedömning”.

Till våra befintliga skolor erbjuder vi under samma period fri tillgång till vårt nya verktyg. Ett verktyg för att tidigt identifiera och skapa åtgärder för elever som riskerar att hamna på F. Ett “Early Warning System” (EWS).

Kontakt: ted@studybee.se

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, SärVux,  YH, Univ
KlickData Vi erbjuder helt kostnadsfri implementering som ett stöd i den uppkomna situationen för att möjliggöra snabbast möjliga driftstart.

Kostnadsfritt under minimum hela 2020 eller så länge situationen så kräver.

Kontakt: Magnus Jungbeck

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, SärVux,  YH, Univ
SMART Technologies (NetSmart) Vi erbjuder vår mjukvara för fjärrundervisning kostnadsfritt till alla skolor under resten av våren.

Användarföreningen SMARTKlubben med pedagogisk support, instruktionsfilmer som visar alla funktioner i mjukvaran, färdiga lektioner mm

Kontakt: info@netsmart.se 010-150 06 00

Samtliga
Skooler Kunder som inte redan har plattformen får använda den kostnadsfritt till 1 juni 2020.

Skooler är en plattform för k-12

Kontakt: toh@skooler.com

Gr, Grsär, Gy, Vux/SFI, Univ
Läranära Vi erbjuder vår plattform en månad gratis, sedan till lågt pris terminen ut.

Kontakt: staffan.sjostedt@laranara.se

Gy, Vux/SFI, YH, Univ
Cisco Webex plattform för distansundervisning. Vi erbjuder nu fri tillgång till tjänsten i 3mån med möjlighet till förlängning.

Webex Meeting (mötestjänst) samt Webex Training och Event Center för utbildning.

Kontakt:
tsagner@cisco.com
Tel: 070 639 09 90

Samtliga
EduAdmin MultiNet Interactive AB Erbjuder avgiftsfri driftsättning kraftigt rabatterade priser

Stöd för programutbildningar. Portal för kursledare för att komplettera uppgifter om bokade deltagare, registrera närvaro och betyg för kurstillfället.

Kontakt:
mattias.nordstrand@multinet.se
Tel: 08-52802234

YH, Univ
Usera AB Erbjuder kostnadsfri rådgivning kring distansutbildning. “Bollplank” i teknikfrågor gällande allt i kommunikation och presentation/utbildningsväg.

Undervisningsteknik för lärare och elever. Interaktivitet.

Kontakt: kundtjanst@usera.se Tel: 040-6433990

Samtliga

Undervisning: digitala läromedel, lärresurser och hjälpmedel

Nedan en sammanställning över bolag som levererar digitala läromedel, lärresurser och hjälpmedel – vad de tillgängliggjort och vilket stöd som finns.

Observera att listan uppdateras kontinuerligt!

Leverantör

Utökad funktionalitet eller tillgång

Länkar till resurser/stöd

Skolform

Skolon Kostnadsfri tillgång till Skolonplattformen och en förlängd prova-på-tid terminen ut till majoriteten av de digitala lärresurserna som finns i Skolons bibliotek.

Via Skolon kommer man åt flera olika digitala läromedel, lärresurser och hjälpmedel.

Erbjuder utökade supportartiklar för själv till självhjälp vid auto-onboarding och administrering av Skolon, webbutbildning till Skolonplattformen för nya lärare (publiceras måndag 16/3) samt sammanställning av samverkansverktyg för webbmöten som t ex O365/Teams och G Suite/Hangouts Meet och kommande supportartiklar om hur Skolon fungerar i kombination med dessa.

Kontakt: sebastian.matuska@skolon.com
Tel: 0721790762

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, YH, Univ
Clio, Bonnier Education, Erbjuder fri tillgång till alla läromedel terminen ut.

Samtidigt har vi gjort en guide som kan vara till hjälp vid fjärrundervisning. Dessutom arbetar vi just nu med att förbereda en guide till föräldrar om hur de kan arbeta hemifrån. Vi kommer även att erbjuda en webbsida där föräldrar hittar nytt läromaterial ifall alla skolor skulle stänga ned.

Gr
Gleerups Fria digitala läromedel i alla ämnen och för alla stadier vårterminen 2020.

Läromedel och lärarstöd i olika former för planering och genomförande av undervisning. Stöd, support och utbildning för att stötta fjärrundervisning. Plattformsoberoende webbtjänst utan installation.

Kontakt: info@gleerups.se

Gr, Gy, Gysär, Vux/SFI
Liber Liber erbjuder grundskolan och gymnasiet fri tillgång till onlineböcker och webbappar kostnadsfritt, vårterminen ut.

Fri tillgång till onlineböcker (digitala versioner av de största läromedelsserierna) och webbappar (enkel, interaktiv färdighetsträning utan inlogg).

Kontakt:kundservice.liber@liber.se Tel: 08-690 90 00

Gr, Gy, Vux/SFI
Natur & Kultur, Digilär Vi erbjuder alla Sveriges skolor heltäckande digitala läromedel (Digilär och NOKflex), digitalböcker, samt extramaterial att nyttja fritt under hela vårterminen.

Se mer information och beställ på nok.se eller digilar.se. Vi erbjuder även våra läromedel via Skolon

Kontakt: kundservice@nok.se

Gr, Gy, Vux/SFI
Sanoma Vi har gjort Bingel, digital färdighetsträning och lektionsstöd, samt olika digitala läromedel tillgängliga terminen ut.

Lägger ut både webinarier, inspelat material och faq för att stötta.

Kundtjänst: 08 – 587 642 10

Samtliga
Studi Just nu fri tillgång till Studi’s filmer och quizzar!

Klicka in på wwww.studi.se för att skapa ett konto. För tillgång till Studis alla funktioner inkl. lärardel för huvudman se www.studi.se/deltaiprojektet.

Support/Kundtjänst: support@studi.se
tel: 08-50915400

För huvudmän/ny kund sprakprojektet@studi.se
tel: 08-50915401

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, Särvux
Eddler Nya skolor (som i nuläget inte har ett aktivt abonnemang) erbjuds att gratis använda tjänsten fram till och med juni.

Informerar våra kunder och skolkontakter hur man kan använda Eddler så att eleverna kan plugga matematik, fysik och programmering hemma. I samband med det går vi ut med guider hur skolor kan jobba med detta.

Kontakt: Simon Rybrand (simon@eddler.se)

Gr, Gy, Vux/SFI, Univ.
EF Class Vi har tagit fram en videokonferens funktion i appen som gör att lärare nu kan lära ut engelska precis som vanligt med EF Class.

På så sätt kan engelskalektionerna flyta på som vanligt även i en situation där skolorna stängs. I övrigt är EF Class kostnadsfritt precis som tidigare.

Kontakt: ebba.ljungberg@ef.com
Tel: +447980758903

Gro Play Erbjuder gratis licenser för vår tjänst Grow Planet (åk F-6) tom juli 2020.

Erbjuder även personlig introduktion och on-boarding för alla nya användare/kunder.

Kontakt:
kristian.lundquist@groplay.com
Tel: 0766499355

Fsk, Gr
Hej Syv Öppnat upp för gratis användande av digital lärarresurs. Har en lektionsbank med studie- och yrkesvägledande aktiviteter samt fjärrsyv.

Tillgång till tillfällig inloggning på hemsidan med lektionsförslag.

Kontakt:
lotten@hejsyv.se
gabriella@hejsyv.se

Gr, Gy
Kikora Vi har öppnat mer innehåll för dem som önskar det, kostnadsfritt.

Vår gratisversion som alltid funnits samt möjlighet att uppgradera kostnadsfritt tills vidare. Ingen installation, allt är webbaserat.

Tel: 0730-444075

Kognity Erbjuder under en viss period gratis access till hela tjänsten för nya skolor.

Vi har lagt upp artiklar och erbjuder webinar om hur man kan bedriva digital undervisning.

Tel: 0709-218686

Gr, Gy
Learnify Streaming av skolfilm tillgänglig.

Kontakt: sara.nystrom@learnify.com

Samtliga
Loops Education Erbjuder alla lärare möjligheten att använda Loops gratis fram till början av juli.

Vi tar fram extra material för att visa hur man undervisar hemmavarande elever med hjälp av Loops, vi gör hela vårt innehållsbibliotek tillgängligt för alla lärare kostnadsfritt

Kontakt: martin.karlsson@loopseducation.com

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, YH, Univ
Mobile Stories Vi utökar vår tjänst till att gälla alla elever på skolor där avtal med oss finns på plats och under den tid då eleverna är hemma.

Erbjuder digital utbildning för lärare som inte tidigare utbildats. Vi har filmer/supportmaterial som elever och lärare kan använda då de lär sig vårt verktyg.

Kontakt: info@mobilestories.se
Tel: 070 741 48 33

Gr, Gy
Snowflake (Nuiteq) Erbjuder mjukvaran “Snowflake” kostnadsfritt tills vidare.

För lärare som snabbt behöver komma igång så erbjuder vi också extra support på distans förutom våra “online” träningsmoduler som alla har access till.

Kontakt: ph@nuiteq.com
Tel: 076 837 24 00

Fsk, Gr, Grsär, Gy, Gysär, Särvux
Seterra Erbjuder gratis tillgång till tjänsten  – free level 1 Seterra Geography membership.

Giltigt i 6 månader och gäller för skolor/lärare som är drabbade.

Kontakt: Marianne Wartoft

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI
Story Wars 75% rabatt till 30: juni.

Använd kod MibkEnzO för att ta del av erbjudandet och tillgång till en online skrivarplattform på engelska.

Kontakt: Thomas Andersson

Gr, Grsär, Gy, Gysär
Strawbees Tar fram en homelearning platform för elever, Strawbees learning som kommer vara kostnadsfri.

Kontakt: Andreas Hoel, Andreas.hoel@strawbees.com, 0734331668

Fsk, Gr
Schoolido (IST) Erbjuder fri tillgång till Schoolido för skolor (elever, lärare, vårdnadshavare) fram till 30 juni, till att börja med.

Ingen installation, registrera ett konto och kom igång.

Kontakt:
skola@schoolido.se
Tel: 0470-70 71 00

Wacano Erbjuder tillgång till läromedel i form av poddbibliotek under cirka 2 månader.

Går att använda för direkt utskick till elever eller i befintlig lärplattform.

Tel: 0708-358502

Gy, Vux/SFI, YH, Folkhögskola
Learn2Esport Vi erbjuder hela plattformen kostnadsfritt åtminstone fram till sommaren.

Kontakt:
jonathan@learn2esport.com

Gr, Gy

Learnesy Learnesy erbjuder webbaserade kurser inom framför allt Excel och jobbar idag med flera Universitet och Högskolor i Norden.

Vi har en onlinekurs i Microsoft Teams på svenska som vi kan erbjuda gratis tills dess att det här är över. Kontakta Learnesy för tillfällig inloggning till deras kurser och tjänster.

Kontakt:
Tel:0704568680

Gy, Vux/SFI, Särvux, YH, Univ
Creaza Erbjuder Creaza Premium kostnadsfritt tills vidare.

Vi erbjuder kostnadsfri onlineutbildning flera gånger i veckan med exempel på hur du kan använda Creaza i fjärrundervisning. Vi har dessutom tagit fram extra material för både elever och pedagoger.

Kontakt: david.quist@creaza.com 0763442353

ILT
Polyglutt
Polyglutt Skola tillgänglig för alla elever, samt Polyglutt Home Access tillgänglig för alla förskolors föräldrar. Produkten Begreppa är nu tillgängliga för alla, likaså alla Inlästa läromedel.

Detta gäller initialt för Polyglutt 30 dagar och övriga 60 dagar. För Begreppa och Inlästa läromedel, kontakta kundsupport.

Kontakt: kundsupport@inlasningstjanst.se

Fsk, Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, Särvux, YH
Matteappen Tjänsten erbjuds kostnadsfritt för distansundervisning för skolor och huvudmän, samt för privatanvändning i hemmet.

Vi erbjuder även kostnadsfri utbildning i hur man kan använda tjänsten.

Kontakt:
hej@matteappen.se
tel. 0733-221055

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI
Active Quiz (Trilo Interactive) 7 dagars fritt premiumkonto för skolor under Covid-19 perioden

Vi har har gjort det möjligt att skapa 7 dagars fritt premiumkonto för att snabbt komma igång
med full funktionalitet. Specialerbjudande under Covid-19.

Tel: 0520-402233

Samtliga
NE Adderat läromedel för samtliga befintliga kunder som omgående kan användas utan teknisk implementation, dvs i den miljö de redan arbetar och med noll startsträcka.

Proaktivt tillgängliggörande av läromedel, utökad support och skapat webb-baserade introduktionsseminarier i digitalt lärande där vem som helst fritt kan delta varje dag under nästa vecka

Kontakt: support@ne.se

Samtliga
EdVisto Den vanliga “free trial” perioden är utökad och gäller hela terminen.

Fri tillgång till videobibliotek och webinar efter överenskommelse.
Nytt erbjudande i form av digitala utbildningar för lärare på gång, istället för onsite-utbildningar.

Kontakt: info@edvisto.com
Större behov/projekt: kontakta Vd, Joni AlWindi, joni@edvisto.com

Framtidsfrön Vi har tagit fram interaktiva studiebesök med uppgifter och uppdrag till eleverna samt kostnadsfri webbutbildning för pedagoger och skolpersonal.

Kontakt: info@framtidsfron.se

Fsk, Gr
Matteportal Vi har öppnat upp produkten för lärare och elever resten av terminen utan kostnad.

Kontakt:
Info@matteportal.se

Fsk, Gr, Grsär
LäraMera, Skoltavlan Alla särskolor har fri tillgång till Skoltavlan Plus fram till och med den 15 maj.

Skoltavlan är en plattform med interaktivt undervisningsmaterial för förskola, grundskola och särskola.

Kontakt:
info@laramera.se
Tel: 0733450981

Grsär, Gysär, Särvux
TalkMath Tjänsten är kostnadsfri tillsvidare

Verktyg som inkluderar chatt, whiteboard och kösystem för handledning. Speciella funktioner för matematik/närliggande ämnen, men fungerar även för andra ämnen.

Kontakt:
info@talkmath.org

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI Särvux,  YH, Univ
Lingio Lingio kommer att erbjuda skolor som lär ut svenska såsom SFI med möjlighet att ta del av Lingios interaktiva kurser i svenska inklusive kurser för studenter med bl.a. yrkessvenska

Utöver våra kurser i svenska  kommer vi även tillgängliggöra vår översättningsmodul.

Kontakt:
info@lingio.com

Gy, Gysär, Vux/SFI, Särvux, YH, Univ
Snowflake Education Vi erbjuder gymnasieskolor tillgång till vår webbplattform för hållbarhetsundervisning under resterande delen av vårterminen.

Kontakt:Jon-Erik Dahlin,
jonerik.dahlin@snowflakeeducation.com

Gy, YH, Univ
Peppy Pals Allt material är kostnadsfritt sen tidigare, nu erbjuds även webinars vårterminen ut.

Digitalt läromedel för värdegrundsarbetet. Allt material utgår från lekfullt lärande som därför är möjligt för föräldrar att stötta barnen med och som pedagoger kan guida eleverna genom via videolänk.

Kontakt:
amelie@peppypals.com

Fsk, Gr, Grsär
mystudyweb Vi erbjuder kostnadsfritt test av vår produkt mystudyweb under den tid en skola är stängd p g a Corona virus för nya kunder.

Kontakt:
info@mystudyweb.com

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI
Mathleaks Med rabattkoden 2020skola får man tillgång till alla tjänster i appen och i e-läromedlet helt gratis i en månad.

Erbjudandet gäller i en månad, men om gymnasieskolan fortsätter vara stängd så planerar vi att förlänga erbjudandet.

Gy, Vux/SFI
InThinking Erbjuder plattform minst en månad, gratis.

Plattform för att undervisa och hjälpa lärare och elever i IB-programmet.

Kontakt:
mail@inthinking.net

Gy
Icarus Digital Math DigiMat är gratis under Corona-krisen för förskolor, skolor och gymnasier.

Har nu expanderat materialet och anpassat till skolelever.

Kontakt: Johan Jansson
jjan@kth.se
Tel: +46 76 115 57 62

Global Svenska Plus Vi anordnar kostnadsfria kom-i-gånglektioner via Skype för språklärare som vill börja fjärrundervisa.

De är 45-60 minuter långa och de genomförs som skype- eller zoom-möten med max 25 deltagare. Endast bokade deltagare.

Kontakt:
kontakt@globalsvenska.com

Gr, Gy, Vux/SFI
WriteReader WriteReader är tillsvidare kostnadsfri.

Ny funktionalitet nu där lärare kan skapa mallar för elever, vilket gör det mer användbart för hemundervisning.

Kontakt: jm@writereader.com

Fsk, Gr, Grsär
Axiell Vi erbjuder rabatterad tillgång under en månad till en tjänst för digital läsning, ELibU via en nationell skolbibliotekstjänst, WeLib.

Erbjudande finns också för befintliga WeLib kunder. Tjänsten är bemannad med en skolbibliotekarie som kan hjälpa elever, skolor och lärare.

Kontakt: Martina Lundström martina.lundstrom@axiell.com +46704207712

Gr, Grsär, Gy, Gysär, YH
Skolplus Vi erbjuder Skolplus alla lärspel och digitala övningar kostnadsfritt i 30 dagar för nya skolor.

Kontakt:
info@skolplus.se
Tel: 016-145095

PlayAlong Via kampanjkoden “beatcorona2020” via playalong.se/kampanj får man tillgång till vår tjänst. Gäller minst april ut.

Tusentals videolektioner för musikämnet och musiklärare, skapat av musiklärare över hela Sverige.

Kontakt:
info@playalongmusic.com

Fsk, Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, Särvux

Ekonomkörkort,
ProfitGames
Handelsgymnasier och högskolor har fri tillgång till alla kurser och affärsspel under 2020

Lär dig företagsekonomi visuellt, främst de delar av handelsgymnasiets kurser som är beräkningsbara och visar ekonomiska konsekvenser, med önskemål från näringslivet i ekonomistyrning, kalkylering och redovisning visualiserat i olika beslutssituationer med hjälp av belysande rapporterings-, beräknings- och simuleringsverktyg med läromedel.

Kontakt: ekonomkorkort@profitgames.com
Tel: 08-605 51 00

Gy, Vux/SFI, YH, Univ
Ugglo Alla lärare kan använda Ugglo fritt terminen ut. Under den här tiden kan Ugglo även användas i hemundervisning.

Vi har tagit fram dokument som stöd för hur Ugglo kan användas hemma.

Kontakt: jens@ugglo.se

Fsk, Gr, Grsär, Gy, Gysär
Flinkit Har öppnat upp för möjligheten att låta alla registrera sig som undervisare och för alla barn att skapa ett konto kostnadsfritt.

Plattform som gör det möjligt för elever att skicka bilder samt för undervisare att skapa förklaringsvideo.

Kontakt: info@flinkit.se

Moderskeppet Moderskeppets medlemskap blir nu kostnadsfritt för gymnasier, folkhögskolor, högskolor resten av läsåret.

Du får förslag på kurser dina elever kan börja lära från direkt.

Kontakt: kontakt@moderskeppet.se

Gy, Vux/SFI, YH, Univ
Gigla Utbildning AB Kurserna som är tänkta för personal har även öppnats upp för elever på gymnasiet.Utbildning för elev. Under vårterminen, ingen installation krävs utan man tar sig dit via länk. Även kurser tillsammans med andra leverantörer t.ex. Skolon. Se skolon.com/gigla

Kontakt: info@gigla.se

Samtliga
SoundLily AB Vi erbjuder hela SoundLily-plattformen kostnadsfritt under coronakrisen våren 2020.

Distansläromedel för musik. Laddas ner från App store

Kontakt: peder@soundlily.com Tel: 0709 – 14 29 42

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, Särvux, YH, Univ
Soundtrap Soundtrap erbjuder kostnadsfri och förlängd prova-på-period vårterminen ut.

Soundtrap är en molnbaserad onlinestudio där elever i olika åldrar och inom olika ämnen kan skapa musik och podcasts.

Kontakt: nardos@soundtrap.com Tel: 073 805 9427

Samtliga
Mantra Lingua Ltd Vi erbjuder just nu 3 veckors gratis tillgång till det svenska e-boksbiblioteket.

E-böckerna har bl.a. statistikverktyg så lärare kan följa elevernas läsning per distans.

Kontakt: Amki Moors, amki@mantralingua.com
Tel: +441623 659 286

Fsk, Gr, Grsär
Hands-On Science Vi har en blogg med tips , lektionsplaneringar, övningar och undervisningsidéer

Kontakt: info@hos.se
Tel: 08-564 714 42

Fsk, Gr, Grsär, Gy, Gysär
Zcooly Zcooly lärande spel är fritt att använda terminen ut för samtliga skolkommuner som har Skolon.

Tel: 0736606902

Gr
Easy Correct ApS Vi erbjuder gratis tillgång till vår Word add-in och vår Chrome extension till Google Docs fram till 1. maj 2020, men om covid-19-situation fortsätter, så förlänger vi perioden.

Erbjuder även gratis webinars flera gånger i veckan

Kontakt: info@easycorrect.com

Gr, Gy, Vux/SFI, YH, Univ
IT Perspective Sweden AB Programvaran både för pc och web är kostnadsfri vårterminen ut (VT-20).

Ny webblösning som möjliggör delning av lärarens whiteboard som en del i fjärrundervisning.

Instruktionsfilmer:

Kontakt: info@itperspective.se Tel: 08-545 060 50

Column 4 Value 12
Studentlitteratur Vi erbjuder kostnadsfri tillgång till Tomoyo (ma-1-3) samt publicerar resurser, tips och guider för distansundervisning löpande under vårterminen på webben

Digitala heltäckande läromedel med en mängd verktyg ingår för kunder som har våra elevpaket för grundskola, gymnasieskola eller vuxenutbildning.

Kontakt: kundservice@studentlitteratur.se
Tel: 046-31 21 00

Gr, Gy, Vux
Glosboken Erbjuder sin tjänst kostnadsfritt terminen ut.

Elever och lärare kan bl.a. logga in med Google eller Microsoftkonton. Ingen installation krävs.

Kontakt: hej@glosboken.se

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, YH, Univ
RepresentEdTech – Scandinavia AB Gradescope kan utnyttjas kostnadsfritt för kurser som skapas innan slutet juni.

Gradescope från Turnitin använder AI för att underlätta rättning av prov. Produkten kan användas inom alla ämnesområde.

Kontakt: info@representedtech.com
Tel: 070 221 5073

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, YH, Univ
Labster Erbjuder gratis tillgång till sin tjänst under covid-19

3-D, virtuella simulatorer

Kontakt: marfelt@labster.com

Gy, Gysär, YH, Univ

Digitala hjälpmedel

Utökad funktionalitet eller tillgång

Länkar till resurser/stöd

Skolform

Svensk Talteknologi Svensk Telteknologi erbjuder ett stort antal läs- och skrivstöd utan kostnad i 90 dagar, fram till sista juni.

För att förenkla och för att eleverna eller lärarna inte ska behöva logga in på många olika platser, har vi avtalat att man kan nå programmen via Skolon.

Kontakt:
Info@svensktalteknologi.se

Samtliga
Vitec MV Erbjuder läs- och skrivstödsverktygen, CD-ORD och IntoWords, kostnadsfritt genom särskild licens/avtal åt bl.a. specialpedagoger inom skolor och kommuner tills vidare.

Vi erbjuder även 30-dagars kostnadsfri licens åt de skolor som inte redan har avtal hos oss, för att underlätta och tillgängliggöra eventuella hemstudier för elever med läs- och skrivsvårigheter. Vi frigör även en särskild kostnadsfri licens av våra läs- och skrivstödsverktyg åt lärosäten inom Lärvux och SFI, Universitet samt Högskolor som inte redan har avtal hos oss, under restriktionerna kring Covid-19.

Kontakt:
kundtjanst.mv@vitecsoftware.com Tel: 040-939150

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, Särvux, YH, Univ
Lexplore Gratismaterialet: “En läsvecka hemma” – hur elever och föräldrar på ett smart sätt kan arbeta med lästräning på hemmaplan.

Tel: 0705458819

Oribi Erbjuder kostnadsfri licens t.o.m. 15 juni för skolor som inte har licens på programmen idag.

Kontakt: support@oribi.se

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, YH, Univ

Provtjänster

Utökad funktionalitet eller tillgång

Länkar till resurser/stöd

Skolform

DigiExam Erbjuder befintliga kunder att koppla på nya skolor/enheter/årskurser kostnadsfritt fram till 2020-06-30.

Kontakta oss för att komma igång idag.
Vi erbjuder även kostnadsfria webbinarium både för nya och befintliga kunder.
Stödmaterial och kunskapsartiklar till alla delar av plattformen är tillgängligt med en egen sektion för “Mer än bara prov”. 

Kontakt: Carl Nardini
carl.nardini@digiexam.se
Tel: 0702 82 42 95

Gr, Gy, Vux/SFI, YH, Univ
Dugga Erbjuder gratis ”Dugga Plugga” skollicenser till både befintliga och nya användare av Dugga terminen ut.

“Dugga Plugga” är en ny funktion för att skapa och genomföra lektioner, uppgifter och prov på distans inkl. kunskapsutvärdering, instruktioner, feedback, ladda upp filmer, ljudfiler, bilder, länkar etc.

Kontakt: office@dugga.se
Tel: 08 – 30 70 80

Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI, YH, Univ
Teachiq AB (Kunskapsmatrisen och Exam.net) Kunskapsmatrisen har tillgängliggjorts gratis för alla skolor resten av vårterminen (tom juni 2020).

Vid behov kommer vi även tillgängliggöra Exam.net gratis men det görs efter kontakt med info@exam.net eftersom vi behöver kunna förutsäga kapacitetsbehoven vid genomförande av vårens NP i svenska och engelska.

Vi har skapat en videogenomgång med tips för genomförande av digitala prov på distans  Vi håller på att ta fram ytterligare stöd som kommer att läggas på respektive webbsida  samt .

info@kunskapsmatrisen.se info@exam.net

Gr, Grsär, Gy , Gysär, Vux/SFI, Särvux, YH,Univ.
ChromEx
(Online Partner)
Kostnadsfri användning av ChromEx för digitala prov i distansundervisning med G Suite.

Vi har även släppt vår beta av ChromEx Agent där man kan köra Hangouts Meet under ett prov.

Kontakt:
support@onlinepartner.se
Tel: 08-636 53 10

Gr. Gy, Vux/SFI

Elevhälsa

Utökad funktionalitet eller tillgång

Länkar till resurser/stöd

Skolform

Prorenata Erbjuder gratis konsulttjänst om någon skola snabbt behöver digitalisera sina arbetsflöden inom elevhälsan

Det kan röra kränkningsärenden, särskilt stöd, disciplinära åtgärder

Kontakt:
support@prorenata.se

Fsk, Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI
Teamkoncept Education En stor del av materialet är redan idag kostnadsfritt andra är kraftigt rabatterade.

Erbjuder öppna digitala utbildningar kring hälsa, skola och ökad inlärning.

Kontakt:
info@teamkoncepteducation.se Tel: 08-875450

Samtliga

Skolledning

Utökad funktionalitet eller tillgång

Länkar till resurser/stöd

Skolform

Draftit AB Verktyget ”Skolledning Expert” erbjuds kostnadsfritt för nya användare fram till och med 2020-04-30.

Skolledarens digitala handbok med stöd och tolkning av lagar och regler. För närvarande med särskilt fokus på kris och beredskap med anledning av Covid-19.

Kontakt: philip.nilsson@draftit.se
Tel: 0733 47 19 75

Fsk, Gr, Grsär, Gy, Gysär, Vux/SFI

Om sammanställningen

Principen för sammanställningarna ovan är att man är en leverantör av edtech och att man tillgängliggjort ny funktionalitet, erbjuder befintlig funktionalitet kostnadsfritt eller har tagit fram specifika resurser och stöd för att bedriva en skola online.

Detta är inte en sammanställning av samtliga edtech-leverantörer i Sverige.
Det är inte heller en sammanställning av olika organisationers eller enskilda personers ideella initiativ.

Kontakta leverantörerna direkt om ni har frågor rörande deras tjänster och lösningar!

Edtechleverantör och saknas i sammanställningen?

Är ni inte medlemmar i Swedish Edtech Industry, men är en leverantör av edtech som har gjort något specifikt kopplat till “skola online” och saknas i sammanställningarna ovan?

Varmt välkomna att fylla i formuläret nedan, så lägger vi upp er!

Här: länk till formuläret.

Läs även våra Principer Skola online (covid-19) här

Edtechbolag och intresserad av att bli medlem i Swedish Edtech Industry?

Våra medlemmar är dels bolag som erbjuder digitala tjänster eller produkter till den offentliga utbildningssektorn (från förskola till universitet) och dels investerare i edtechbolag. Om det passar in på er och ni är intresserade av höra mer om vad vi erbjuder – anmäl intresse här.